Buccaneers behouden álle kampioenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Tampa Bay Buccaneers kunnen nu al vooruit kijken naar een fantastisch seizoen. Alle tweeëntwintig aanvallende en verdedigende startende spelers uit de gewonnen Super Bowl in februari spelen namelijk ook volgend seizoen voor de franchise uit Florida.

Dat werd afgelopen week duidelijk, toen running back Leonard Fournette zijn handtekening zette onder een éénjarige deal met een waarde van 3,25 miljoen dollar. De voormalige Jacksonville Jaguar was in die gewonnen Super Bowl nog belangrijk met de laatste touchdown, waarna de einduitslag op 31-9 kwam te staan.

Voor die slechts negen punten van de Kansas City Chiefs waren dan weer de verdedigers van de Bucs cruciaal. Die gaven de hele wedstrijd niks prijs en al helemaal geen touchdowns. De Chiefs moesten genoegen nemen met drie field goals.

Het is overigens behoorlijk uniek dat een Super Bowl-winnaar alle spelers die bij de overwinning aan de start stonden in de gelederen houdt. Sinds in 1994 de salary cap, een max op het te besteden budget aan salarissen, werd ingevoerd is het zelfs de eerste keer. Daarvoor waren het de Pittsburgh Steelers in 1979 die de starters uit week 1 van het Super Bowl-seizoen behielden, terwijl de Oakland Raiders in 1977 daadwerkelijk de starters uit de Super Bowl binnenboord hielden.

Met al die spelers terug in de gelederen is Tampa Bay Buccaneers, ook met een in sportieve termen bejaarde quarterback, meteen favoriet om de Vince Lombardi Trophy opnieuw te winnen. Als dat in opeenvolgende edities lukt, zou dat voor Tom Brady de tweede keer zijn. In 2003 en 2004 was hij met de New England Patriots ook de beste.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email