‘Chiefs Kingdom’ regeert in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wellicht dat het aan het aantal Super Bowl-optredens ligt. Of misschien aan de reisafstand. Maar de supporters van Kansas City Chiefs zijn in South Beach in overtal. Voor elke San Francisco 49ers fan lijken tien Chiefs-supporters te zijn. Het valt onze verslaggever al op in het vliegtuig.

Als je met mensen in gesprek komt het volgende opvallende: Niemand heeft kaartjes voor de Super Bowl. Natuurlijk willen ze naar de Big Game, maar de bezoekers willen op z’n minst de sfeer proeven, feesten, hun NFL legendes ontmoeten en dan lekker voor het LCD-scherm in het hotel de wedstrijd kijken. De meeste supporters hebben er duizenden dollars voor over, simpelweg om in dezelfde stad te zijn.

De statistieken wijzen dat ook uit. Er komen 250.000 bezoekers voor de Super Bowl naar Miami. Er passen ‘slechts’ 75.000 mensen in het stadion. South Beach is al de hele week het partycentrum van Miami. Ieder merk heeft zijn eigen feestje. Budweiser. Gucci. Bouwcenters. Telecomaanbieders. De een nog groter, luxer en met NFL legendes doorspekt. ‘Onze’ Kurt Warner bijvoorbeeld, die gestrikt is door Lowe’s.

Over amper zes uur stromen de Party’s leeg en gaan de gelukkigen met een kaartje richting het Hard Rock Stadion. 49ers tegen de Chiefs!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »