4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Dutch Lions loten Tsjechie

Het American footballteam Dutch Lions speelt in 2016 op het officieuze Europees Kampioenschap voor B-landen in een knock-out poule met Tsjechië, Rusland en Groot-Brittanië. De winnaar van de poule mag in 2017 een kwalificatiewedstrijd spelen tegen Denemarken of Zweden voor het Europees Kampioenschap voor A-landen in 2018 (Berlijn). Foto: Joost van Steen.

Nederland heeft geloot tegen Tsjechië. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen de winnaar van Rusland-Groot Brittanië voor een ticket naar de kwalificatiewedstrijd in 2017.

In Nederland is enthousiast gereageerd op de loting door de scouts. Een eerdere oefenpot tegen Tsjechië werd op 22 september 2014 in Praag met 12-6 verloren.: “Tsjechië is een tegenstander van formaat, maar zeker ook een opponent waar we kans tegen maken. Het  team heeft vooral aanvallend toen veel kansen laten liggen.”

De andere poule bestaat uit Italie, Servie, Zwitserland en Israel.

Het EK wordt gehouden tussen het laatste weekend van augustus en de eerste twee weken van september. Italië en Groot-Brittanië hebben het eerste recht om het toernooi te organiseren. Hierover neemt de IFAF in december een besluit.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.