Dutch Lions onderuit in Polen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Dutch Lions zijn gisteren teleurstellend onderuit gegaan in Polen. De gehavende equipe moest in Lublin de meerdere erkennen in de rood-witte Oosterbuur. Het werd uiteindelijk 42-21.

De eindstand laat twee dingen zien: na het mislukte Europese avontuur lijkt het bij de Dutch Lions tijd voor bezinning. Anderzijds heeft de Poolse opponent de afgelopen tijd behoorlijke stappen gemaakt. Een eerder onderonsje tussen Polen en Nederland eindigde in 2013 nog in een 37-14 overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel aandacht besteed aan de terugkeer van Joey Kraan. De oudgediende speelde zijn laatste wedstrijd voor Oranje tegen Belgie in 2015, maar wilde voor de gelegenheid nog een keertje schitteren op het hoogste niveau.

De roep om Kraan was duidelijk geworden toen quarterback Richard Bouthoorn tijdens het EK geblesseerd uitviel met gekneusde ribspieren. Zonder Bouthoorn had Dutch Lions niet in te brengen tegen EK-tegenstander Tsjechie. Het reisje naar Polen liep voor Kraan uit op een lichte teleurstelling, omdat Bouthoorn het overgrote deel van het duel speelde.

Dutch Lions begon sterk gedecimeerd aan het duel. Omdat de interland oorspronkelijk niet op de kalender stond, waren veel sterkhouders en coaches in Polen afwezig. De Lions konden de Polen één helft bijhouden. Na de break snelden de tegenstanders er vandoor.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »