Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

EA ontkent bestaan Kaepernick in ‘Madden 19’

Opvallend nieuwtje van de Twitters, waar een gebruiker er achter kwam dat Electronic Arts (EA) de naam van Colin Kaepernick censureerde. In het liedje ‘Big Bank’ van YG valt een stilte, op de plaats waar de naam van de verbannen quarterback thuis hoorde.

Kaepernick is een werkloze mensenrechtenheld. Clubs weigeren de QB aan te nemen en hoewel geclaimed wordt dat dit aan zijn spelkwaliteiten ligt, hebben mafkezen als Case Keenum wél nog steeds een baan. En die heeft nooit een Super Bowl behaald.

Electronic Arts spreekt van een vergissing. Hun sound team zou er van uit zijn gegaan dat Kaep’s naam niet gebruikt mocht worden, omdat hij als speler ook niet in het spel mag verschijnen. Een foutje, aldus EA, maar wel één die een eigenaar als Jerry Jones best okay vond.

Fans van Kaep’ en YG hoeven zich dus geen zorgen te maken: De fout wordt hersteld en Kaepernick is straks weer ‘gewoon’ in de track te horen. Maar ik zou liever zien dat iemand hem gewoon een baan aanbiedt.

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »