4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

EA Sports naait Nederlanders in Madden

Het is al niet eenvoudig om in niet-Football-land Nederland los te gaan met Madden. EA Sports geeft je in Madden Mobile nog een trap na door 30% hogere bedragen te rekenen dan spelers uit de VS.

Madden Mobile is gratis om te downloaden, maar om écht verder te komen moet je toch wat investeringen doen in Madden cash om upgrades van speler, coaches en dergelijke te kopen. Je kunt in verschillende hoeveelheden Madden cash kopen. Laten we hier even uitgaan van de hoogste aankoop van 12.000 Madden Cash. Onze Amerikaanse medemens aan de andere kant van de oceaan betaalt hier 99,99 dollar voor. Volgens de wisselkoers-calculator is dat vandaag de dag: 84,15 euro. EA Sports laat je in Nederland echter al sinds januari van dit jaar 109,99 euro betalen. Maar liefst 30% meer.

De vraag dringt zich aan… waarom? Van shipping costs is geen sprake en ook voor de ontwikkeling is geen extra kostenpost voor de Nederlanders te bedenken. De voertaal is gewoon Engels. De game is exact hetzelfde als voor mensen in de VS. Is het uploaden in de Nederlandse app-store zo duur?

De helpdesk van EA in Nederland geeft telefonisch geen antwoord. Daar kunnen ze ‘alleen technische vragen beantwoorden en geen marketing vragen’. Je krijgt dan wel een linkje naar een contactformulier. Een kleine week later is er nog geen antwoord of verklaring teruggestuurd. Ook een vraag aan geverifieerde Twitter-account van Madden Mobile kan op geen reactie rekenen. Niet dat de Twitteraar van EA met welverdiende vakantie is, want de tweets over de game gaan gewoon door.

Terugrekenend tot januari van dit jaar ben ik zelf zo al voor zeker 400 euro genaaid door EA Sports. Klein excuus of verklaring lijkt op z’n plaats. Mijn Amerikaanse medespelers in de league waar ik in zit konden er in ieder geval hartelijke om lachen… “Dat ik zoveel uitgeef aan een spelletje”

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.