FAN Dutch Lions U15 maakt gehakt van Solingen

FAN Dutch Lions U15 is een combinatieteam van spelers onder de 15, die uitkomen voor Nederland in de full-contact discipline Tackle U15. Eind februari speelde dit gezelschap in Solingen een friendly tegen de plaatselijke Steelers. Voor sommige spelers was het de eerste keer dat er full contact werd gespeeld tegen een ‘echt buitenlands team’ en een Facebook-verkenning van foto’s van de delegatie uit Solingen maakte de spelers er niet minder zenuwachtig op.

De scrimmage was opgebouwd uit afwisselend 10 plays voor de Nederlandse partij en dan afwisselend tien plays voor Solingen. Hieruit bleek dat Nederland dan wellicht in formaat onderdeed voor de Duitsers, maar qua techniek zeker haar mannetje kon staan. De eerste internationale touchdown werd dan ook gescoord door Travis Fraser.

Hierdoor vloeiden de spanning er bij de FAN Dutch Lions U15 vanaf. De Lions voelden dat er getackled mocht worden, dat er door aanwijzingen van de coaches nog beter gepresteerd kon worden en dat dus de score kon worden opgekrikt. Uiteindelijk mondde dit op Duits grondgebied uit in een Nederlandse monsterscore. De aanval bracht tien touchdowns op het bord, terwijl de verdediging slechts een enkele touchdown toeliet.

De zege werd op geheel traditionele Duitse wijze gevierd met curryworst met kaiserbrotchen, kartoffelsalat en apfelsprudel. De winst smaakte hierdoor zeker naar meer. De FAN Dutch Lions U15 mogen ook het volgende onderonsje laten zien dat zij uit het juiste hout zijn gesneden.

Dat onderonsje vindt zaterdag al plaats. Dan hebben de boys een training en een scrimmage in Hamburg. Hiermee bereiden zij zich voor op een oefenwedstrijd op 21 maart op de velden van Utrecht Dominators tegen MG-Wolfpacks.

0 reacties

  1. Inderdaad een monsterlijke gemeenschappelijke training, een ongeëvenaarde bewoording van deze gemeenschappelijke ervaring van zowel spelers,ouders, coaches, medici en vooral niet te vergeten. : Solingen Steelinger” , werk aan de winkel…..
    Het vermelden van namen is irrelevant. Het is de prestatie van het team die gezorgd heeft voor het verloop van de training, die mede van belang is voor de ontwikkeling van onze spelers.

    De aankomende training in Hamburg met de Husky’s zal van een ander kaliber zijn.
    Stay focused, we will get there….

  2. Inderdaad een monsterlijke gemeenschappelijke training, een ongeëvenaarde bewoording van deze ervaring van zowel spelers,ouders, coaches, medici en vooral niet te vergeten. : ” Solingen Steelers” , werk aan de winkel…..voor de mannen over de border”
    Genoeg ” Body” die geen indruk konden achterlaten, geen enkele speler met een

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.