Grootste kanshebbers om Peterson te contracteren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Adrian Peterson heeft zijn laatste snap voor de Minnesota Vikings gespeeld. Ook morgen bij de seizoensfinale op eigen veld tegen de Chicago Bears zal hij de shoulderpads niet meer dragen. Een roemloos einde aan de 10-jarige loopbaan voor de paarshemden. We adviseren hem hierbij vrijblijvend voor welke drie, vier teams hij volgend jaar dan maar moet gaan spelen.

Even was er de hoop dat Adrian Peterson dit seizoen nog zou terugkeren en een roemrucht optreden in de playoffs zou gaan neerzetten. De runningback scheurde in week 2 zijn meniscus. Een blessure waarmee hij dit jaar nog kon terugkeren. De Vikings begonnen met een 5-0 record en de playoffs leken een zekerheidje. Na de bye-week werd echter een 2-8 record genoteerd en was de nacompetitie verkeken. Peterson werd twee weken terug nog wel geactiveerd, maar nu er niets meer op het spel staat, is er geen reden meer om lijf en leden te riskeren.

Met een cap hit van bijna 18 miljoen dollar is de kans minimaal dat ‘AD’ blijft spelen bij Minnesota. Als voormalig league MVP én houder van zeven NFL-rushing records en vijf Vikings franchise records, ontbreekt vooral een Vince Lombardi Throphy op zijn palmares. Peterson zal daarom zelf ook graag elders willen spelen, want het perspectief voor succes is niet enorm bij de eeuwig zoekende Vikings.

Laten wij hem even helpen met drie voorname kanshebbers… én nog een longshot.

1. Dallas Cowboys
Voor het seizoen werd Peterson al gelinkt aan ‘America’s Team’. Het is geen geheim dat hij graag terug zou willen keren in zijn thuisstaat Texas. Hij moet dan wel genoegen nemen met een rol als tweede viool achter Ezekiel Elliott. Een klein offer voor een Super Bowl titel. Voor de Cowboys wel een geweldige one-two-punch achter de beste offensive line van de league. Het scheelt Peterson waarschijnlijk blessures aan zijn meer kwetsbare lijf en het behoedt Elliott waarschijnlijk ook voor de zogenaamde ‘sophomore-slump’.

2. Pittsburgh Steelers
De Steelers spelen altijd voor de prijzen, maar zijn vooral kwetsbaar als runningback Le’Veon Bell weer eens geschorst is. Een back-up met de kwaliteiten van een starter is dus nodig. DeAngelo Williams was de afgelopen twee jaar die speler. Adrian Peterson is een meer interessantere optie, die ook quarterback Ben Roethlisberger meer ruimte geeft.

3. Seattle Seahawks
De Seahawks pakten vrij eenvoudig de NFC West titel met een matige runninggame. Zonder Marshawn ‘Beastmode’ Lynch komt het toch niet helemaal uit de verf. Met het re-signen defensive lineman Michael Bennett gisteren, kunnen de Seahawks het gemis in de grondaanval adresseren. Adrian Peterson is een prominente kandidaat, waarbij hijzelf anders dan bij de Steelers en Cowboys wél meer de eerste viool kan spelen.

4. Longshot… Detroit Lions
Matthew Stafford heeft positief verrast dit jaar in een aanval die voor het zoveelste jaar op rij op de luchtaanval is aangewezen. Het geeft te denken welk potentieel er is als de Lions ook een fatsoenlijke runningback zouden hebben. Ze zoeken het al jaren tevergeefs in de draft, misschien brengt free agency meer succes als ze Adrian Peterson vastleggen. Het helpt de runningback-projectjes die ze nog onder contract hebben wellicht ook verder. Bovendien kan hij dan nog blijven spelen tegen aartsrivalen Green Bay Packers en Chicago Bears.

Nou Adrian… doe hier je voordeel mee.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »