Hilversum Hurricanes winnen op All American Day

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Hilversum Hurricanes hebben vorige week een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de tweede plek in de divisie, die recht geeft op een thuiswedstrijd in de play-offs om het Nederlands kampioenschap. Tegen Lightning Leiden werd met zichtbare moeite gewonnen. Het werd 13-7.

De overwinning kwam tot stand tijdens de All American Day van de Hurricanes.  Om 10:45 werd er afgetrapt met een spectaculaire opening van de American Football wedstrijd. Na een stroef begin, waarbij de Hurricanes snel achter kwamen, wisten de Hurricanes het tij pas laat in de tweede helft te keren.

Deze wedstrijd werd vooral gedomineerd door de verdediging, zoals dat eigenlijk het hele seizoen al het geval is. Lightning Leiden had weinig in de pap te brokkelen tegen de verdedigers van Hilversum, maar andersom gold hetzelfde: pas ver in het derde kwart kwamen de Hurricanes door een touchdown van quarterback Maurice Tielen op voorsprong, 10-7. Een fieldgoal op de drive daarop zorgde voor de eindstand van 13-7.

De volgende horde voor Hilversum staat zaterdagavond 9 juni op het programma. Dan speelt het team thuis tegen de 010 Trojans.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »