Hoofdcoach Jaguars in de penarie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De kritiek op hoofdcoach Urban Meyer van Jacksonville Jaguars neemt toe, nadat hij afgelopen donderdagnacht werd gesignaleerd in een bar met een wildvreemde vrouw op schoot.

Jacksonville Jaguars is het seizoen met vier nederlagen op rij begonnen. Dat is echter niet de hoofdmoot van de kritiek: na de meest recente nederlaag vloog hij niet met het team mee terug naar Cincinnati. In plaats daarvan bleef hij in Ohio om familie te bezoeken. Juist op die avond werd hij gesignaleerd in bar met een wildvreemde vrouw. Coach Meyer is getrouwd en heeft kinderen.

Woensdagavond bood de hoofdcoach daarom zijn welgemeende excuses aan tegenover het team. In die speech, waarbij hij verantwoordelijkheid nam voor zijn acties, gaf hij aan dat hij twee verschillende partijen voor schut heeft gezet: zijn familie -en in het bijzonder zijn vrouw Shelley, waar hij al 37 jaar mee samen is- en zijn spelers.

Eerder al had Meyer een ontmoeting met clubeigenaar Shad Khan, die in een statement liet weten ‘dat de hoofdcoach zijn best moest doen om zijn vertrouwen en respect terug te verdienen’. Volgens ingewijden is er nog geen sprake van een aanstaand ontslag.

Urban Meyer kwam dit seizoen over van Ohio State Buckeyes en geldt als een van de meest vooraanstaande college coaches uit de geschiedenis. Sinds zijn entree in de NFL heeft hij het ongeluk aan zijn kont hangen en werd hij onder andere beboet voor het overtreden van trainingsregels tijdens het offseason. Ook zijn aanstelling van een assistent-coach viel niet goed, omdat de beoogde kandidaat niet van onbesproken gedrag was.

(Photo by Trask Smith/CSM/Sipa USA)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *