Joe Flacco naar Denver Broncos

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Denver Broncos hebben gisteren vriend en vijand verrast door Joe Flacco naar Colorado te halen. Van Flacco was al een tijd bekend dat zij langste tijd bij de franchise erop zat, sinds de komst van rookie quarterback Lamar Jackson. De trade wordt niet officieel tot 13 maart, de officiële start van het nieuwe NFL-jaar.

Sinds Flacco zijn team naar de Super Bowl bracht, zijn de statistieken van de quarterback beneden peil. Er circuleren zelfs statistieken van de afgelopen vier jaar, waarin te zien is dat hij in die periode zelfs de slechtste statistieken van alle NFL-quarterbacks met meer dan 1000 pogingen kan overleggen.

Toch vond John Elway, de man in charge bij de Broncos, dat Flacco een kans verdiende. Hij nam het contract van Flacco over van de Ravens in ruil voor een fourth round draft pick in de aankomende NFL Draft.

Flacco verdient over de komende drie seizoenen respectievelijk 18,5 – 22,25 en 24,25 miljoen dollar. Niets van dat geld is gegarandeerd, zodat de Broncos van Flacco af kunnen, zonder dat het ze cap space kost. Toch blijft de move opmerkelijk, omdat Denver ook Case Keenum op het roster heeft. Keenum kost aankomend seizoen ook 21 miljoen dollar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email