Kaepernick schikt met NFL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Quarterback Colin Kaepernick en safety Eric Reid hebben in hun rechtzaak met de NFL een schikking getroffen. De NFL betaalt naar verluidt tientallen miljoenen om de zaak niet voor de rechter te laten komen.

Kaepernick en Reid spanden een zaak aan tegen de NFL, omdat zij zich niet gesteund voelden in hun recht om te demonstreren. Na hun protestactie kwamen zij een tijd niet meer aan de bak. De NFL-eigenaren waren hier debet aan, zo beweren de spelers.

Kaepernick begon een aantal seizoenen geleden een beweging door te knielen voor het volkslied. Hiermee wilde hij een statement maken tegen de ongelijke behandeling van verschillende etnische bevolkingsgroepen door de politie.

Het protest is Kaepernick niet in dank afgenomen, omdat het de NFL in een slecht daglicht stelde. Zelfs de president bemoeide zich met het ‘anthem-protest’, omdat hij het niet vond getuige van vaderlandsliefde.

Kaepernick kwam sinds het protest niet meer aan de bak in de NFL. Ondanks dat hij een duidelijke skill-set heeft, verkozen NFL teams de afgelopen maanden de ene na de andere backup boven ‘Kaep’. Volgens de quarterback komt dit, omdat de NFL eigenaren hierover onderlinge afspraken hebben gemaakt.

Reid steunde Kaepernick in het protest en bleef ook lang zonder team, ondanks dat hij tot één van de betere safeties in de NFL behoorde. Vorig seizoen werd hij opgepikt door de Carolina Panthers, waar hij onlangs zijn contract met drie jaar verlengde voor een luttele 22 miljoen dollar.

Volgens geruchten kunnen Kaepernick en Reid een bedrag tussen de 60 en 80 miljoen dollar bijschrijven.

Reid was één van de vele beroemdheden die begin deze maand de Super Bowl boycotte, vanwege de manier waarop de NFL deze zaak heeft benaderd. Zo weigerden sterren als Jaz-Z en Rihanne om het volkslied te zingen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email