Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders loopt weg bij Hilversum

De Lelystad Commanders hebben ook hun wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes gewonnen. Net zoals in de vorige editie tussen beide kemphanen blijft het tot het vierde kwart spannend. Uiteindelijk wint Lelystad de wedstrijd met 09-20.

Tekst samengesteld met behulp van Emrys Kleintjens

Liefhebbers van de passing game hebben een prima middag op ’t Jagerspaadje. Zowel quarterback Maurice Tielen van Hilversum Hurricanes als Carlo van Deventer van Lelystad Commanders weten de nodige first downs te gooien en relatief lange drives in leven te houden.

De Commanders beginnen de wedstrijd goed en gaan in hun eerste drive het gehele veld over. Mede door een goede run van quarterback Carlo van Deventer. Lelystad sluit de drive af met een touchdown en een PAT.

De daaropvolgende return wordt door Hilversum netjes tot de middellijn teruggelopen. De daaropvolgende drive laat de offense van Hilversum zich zien, maar wordt gestuit door de goede Commanders defense. Op hun eigen goal line forceren de Commanders een fourth down. De Hilversumse fieldgoal unit moet er aan te pas komen en benutten hun eerste 3 punten.

Hilversum weet ook de rest van de wedstrijd veelbelovende drives niet om te zetten in scores. De ploeg mist deze zondag meerdere fieldgoals waardoor zij kostbare punten op het veld laten liggen.

De special Teams krijgen vervolgens een steeds crucialere rol in de wedstrijd. De puntgame van beide partijen is on point. Hierdoor moeten er lange drives neergezet worden door beide offenses om de yards terug te winnen. Carlo van Deventer wist zijn broer Frank van Deventer meerdere malen te vinden door de lucht en de Commanders vergroten hun voorsprong.

Na rust komt de thuisploeg nog wel terug in de wedstrijd. In het vierde kwart weet quarterback Tielen zijn tight end Robin Merjenburgh te vinden in de endzone. De two-point conversion wordt niet gemaakt. Lelystad daarentegen weet laat in het vierde kwart nog een drive om te zetten in een touchdown en kan daarna strategisch de klok uit laten lopen.