Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Lelystad Commanders voor het eerst de wei in

De competitie is al een week of vijf bezig, maar toch hebben de Lelystad Commanders nog geen wedstrijd gespeeld. Morgen is het dan eindelijk zo ver. Het team treedt thuis aan tegen de 010 Trojans / Spijkenisse Scouts combi.


De 010 / Spijkenisse combi ging twee weken geleden onderuit tegen Arnhem Falcons. Met duidelijke problemen in de passing game en op defense lijkt er voor Lelystad iets te halen. Het wordt in ieder geval het duel van de polyvalente running backs: Kevin Wesseling van 010 en Sidney Kunst van Lelystad behoren al jaren tot de top van Nederland.

Voor de rest is het dit weekend vooral AFBN Eerste Divisie dat de klok slaat. Gisteren berichtten wij al over de vete tussen Groningen Giants en Amsterdam Crusaders 2 over de gametape en die strijd zal vanavond op het veld beslecht worden. Kickoff 19:00 uur. Deze wedstrijd bepaalt of de Cru in Poule A met twee vingers in de neus weglopen van de rest.

In Poule B heeft Den Haag Raiders een riante koppositie genomen.

De Raiders spelen zondag voor de vierde keer op rij thuis, maar hebben al aangegeven nodig aan een rustmoment toe te zijn. De beurse lijven van de Hagenezen geven de Maastricht Wildcats wellicht de mogelijkheid met een upset weg te sluipen uit de Hofstad, maar erg aannemelijk is dat niet. De eerste wedstrijd van het seizoen verloor Maastricht met 47-6 van Alphen Eagles, terwijl Den Haag alle wedstrijden won.

Challenger van Den Haag is Alphen. Alphen Eagles treedt, met het nieuws van Pepijn Mendonca achter de kiezen, zondag aan tegen Tilburg Wolves. Wolves voorman John Jolie was niet geheel ontevreden hoe zijn team vorige week functioneerde tegen Den Haag Raiders, maar er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt om de aanval van Eagles aan banden te leggen. Quarterback Jasper Mulder gooide in zijn eerste wedstrijd Maastricht aan gort en zal jeuk aan de handen hebben om opnieuw receivers zoals Berend van de Zaag te vinden. Van de Zaag was in Maastricht nog goed voor vier touchdown catches.

De laatste wedstrijd in Poule B zet twee teams zonder overwinningen tegenover elkaar. Zowel Nijmegen Pirates als Flevo Phantoms verloor hun enige wedstrijd tot nu toe tegen Den Haag Raiders. De Pirates maakten het spannend in Den Haag (21-14), terwijl Flevo met 33-6 werd weggeblazen.