Mogelijk tot eind november geen publiek bij 49ers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Door de Corona-crisis ligt wereldwijd vrijwel alle sport stil, zo ook de NFL. En dat kan nog wel eens lang zo gaan blijven: in Santa Clara, het thuis-county van de San Francisco 49ers, kan het volgens de laatste berichten wel eens tot eind november gaan duren voor er weer sportwedstrijden worden gespeeld met publiek.

Dat kwam naar voren tijdens een lange, virtuele vergadering van de raad van toezichthouders van Santa Clara, het hoogste bestuursorgaan op county-niveau. ,,Het spijt me dat ik dit moet zeggen, maar ik verwacht niet dat er hier sportwedstrijden gaan worden gespeeld tot Thanksgiving’’, zo meldde Chief Executive Dr. Jeffrey Smith, de hoogste baas van de raad. ,,We hebben denk ik geluk als we het dan weer kunnen oppakken. En dat is niet makkelijk.’’

Door Amerika heen werd Santa Clara de afgelopen periode geprezen om de proactieve en agressieve aanpak van het coronavirus, waardoor deze woorden volgens de krant San Francisco Chronicle zeer significant zijn. Bovendien is Santa Clara het thuis van drie grote sportteams: naast NFL-team San Francisco 49ers spelen ook IJshockeyteam San José Sharks en voetbalclub San José Earthquakes, allemaal uitkomend in de hoogste nationale competities, hun thuiswedstrijden in hetzelfde county in het noorden van Californië.

De woorden van Smith staan in schril contrast tot de hoop die Roger Goodell eerder deze week uitsprak. En ook president Donald Trump was kortgeleden nog vol vertrouwen: ,,De fans willen hun sporten weer bekijken. Ik kan ze geen datum geven, maar het zal niet lang meer duren’’ zei hij tijdens een briefing in het witte huis. Mocht er wel op korte termijn weer gesport gaan worden, dan lijkt het er dus in ieder geval niet op dat de 49ers voor thuispubliek kunnen gaan aantreden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email