Na een lange carrière wil Russell Wilson zelf de touwtjes in handen nemen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wanneer de nu al indrukwekkende carrière van Russell Wilson ten einde komt, wil de quarterback het hogerop zoeken in de National Football League. Zijn droom: zelf eigenaar worden van een franchise.

Het is overigens niet zo dat de franchise QB van de Seattle Seahawks hiermee een naderend einde van zijn carrière aankondigt. In tegendeel, de bijna 33-jarige Wilson wil nog minstens tien jaar door. Fysiek mag dat geen probleem zijn – RW3 miste recent, in zijn tiende NFL-jaar, pas voor het eerst wedstrijden door een blessure.

,,Ik wist dat ik gek was van het spelletje, maar nu weet ik dat ik ermee geobsedeerd ben. Daarom wil ik het meer dan twintig jaar spelen. Maar je moet wel een ongeremd vertrouwen hebben – niet te verwarren met arrogantie. Als je alles doet met een groot geloof dan is alles mogelijk” vertelde Wilson deze week in de AP Pro Football Podcast.

,,Als ik uiteindelijk stop, lijkt het me fantastisch om eigenaar te zijn van een NFL-franchise en om impact te hebben in een stad, in het land, en om mensen bij het spelletje te brengen.”

Wilson is al enkele jaren mede-eigenaar van Major League Soccer-team Seattle Sounders FC. Dat team won in 2019 de eindstrijd van de Amerikaanse voetbalcompetitie, de MLS Cup, een overwinning die Russell Wilson daardoor ook op zijn palmares mag schrijven.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *