New England Patriots gaat voor wit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De New England Patriots hebben ervoor gekozen om tijdens Super Bowl LII in de witte uittenues te spelen. Puur bijgeloof lijkt hieraan ten grondslag te liggen.

Drie keer eerder speelden de Patriots in de witte tenues op het grootste sportpodium ter wereld en drie keer werd een finale in wit winnend afgesloten. Ook editie XXXIX van Super Bowl opereerde de ploeg uit New England in het wit. Die finale werd met 24-21 gewonnen van de tegenstander van 4 februari aanstaande, Philadelphia Eagles.

De Patriots speelden ook vier Super Bowls in het blauwe thuistenue. Hierin was de ploeg duidelijk minder succesvol. Van de vier finales wist New England er slechts twee te winnen. De andere twee gingen verloren tegen de New York Giants, die met de bijnaam Big Blue lieten zien aan wie het blauw echt thuis hoort.

De Super Bowl wordt zondag 4 februari gespeeld in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »