NFL blunder met HOF-nominatie Steve Smith

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De NFL nomineerde vandaag Steve Smith voor de Hall of Fame. Foutje bedankt. Het is namelijk niet de Steve Smith die furore maakte bij de Panthers en Ravens. Het is de Steve Smith die in zes jaar slechts 2.641 yards en 14 touchdowns ving bij de Giants, Eagles en Rams. 

Steve Smith, die van de Giants dan, is daarmee ongetwijfeld als genomineerde degene met de slechtste carrière statistieken ooit. Bij de 108 genomineerde die de NFL vandaag bekend maakte, zitten nog twaalf receivers meer. Receivers die in twee jaar tijd allemaal betere statistieken produceerde als de ‘foute’ Smith in zijn hele loopbaan. Overigens heeft Smith wel een Super Bowl ring overgehouden aan zijn tijd bij de Giants.

Zelfs de ‘niet genomineerde’ Steve Smith had in zijn carrière twee opeenvolgende seizoenen zitten met meer dan 2.641 yards en 14 touchdowns. Overigens kan de ‘niet genomineerde’ Steve Smith ook niet genomineerd worden. Hij eindigde zijn loopbaan in 2016 en is pas verkiesbaar in 2021.

Ongetwijfeld een domme ‘mix-up’ door een uitwisselingsstudent op het hoofdkantoor van de NFL. Toch te ingewikkeld twee receivers met dezelfde naam.

Lewis, Moss en Urlacher zekerheidjes
Niet dat de ‘verkeerde’ Steve Smith als nieuwkomer kans had gehad op de Hall of Fame. Bij de 108 genomineerden zitten onder meer Ray Lewis en Randy Moss die voor het eerste verkiesbaar zijn. Zekerheidjes. Brian Urlacher mogen we wellicht ook in die categorie plaatsen. De overige nieuwkomers zijn: Ronde Barber, Donald Driver, Matt Birk, Steve Hutchinson, Jeff Saturday, Richard Seymour en Kyle vandenBosch.

Deze zeven moeten echter nog even in de wachtkamer. Er zijn nog tien finalisten van vorig jaar die grotere kans maken: Terrell Owens, Isaac Bruce, Tony Boselli, Alan Faneca, Joe Jacoby, Kevin Mawae, Brain Dawkins, Ty Law, John Lynch en Don Coryell.

De komende maanden worden de 108 genomineerden in twee stappen teruggesnoeid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »