Ook Utrecht Dominators na thriller naar finale

Het senior tackle team van American Football club Utrecht Dominators heeft na een thriller tegen het combiteam van Nijmegen Pirates en Alphen Eagles (de Parrots) ook een finaleplaats weten af te dwingen in de AFBN Eerste Divisie. De ploeg won in eigen huis met 8-0 en hierdoor spelen de Dominators op 2 juli in de finale tegen Lightning Leiden.

De wedstrijd ging 48 minuten lang gelijk op, maar uiteindelijk wisten de Dominators in de allerlaatste seconden toch een opening te forceren. In de laatste 4 seconden zorgde een quarterback sneak voor de onderscheidende punten. Omdat ook de 2-point conversion succesvol was, stond er met het eindsignaal 8-0 op het scorebord. Utrecht bereikt hierdoor voor het eerst in twaalf weer het landskampioenschap.

Op zaterdag 2 juli trekt het team ten strijde naar Amsterdam, om daar tegen Lightning Leiden te spelen om de landstitel. Lightning moest zondag tot het uiterste gaan om Maastricht Wildcats van zich af te houden. Na vier kwarten American football werd het 27-26.

Foto: Leontine van Zutphen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.