Queens Bowl gaat tussen oerteams van Nederlands vrouwenfootball

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

In de eindstrijd van de eerste editie van de Queens Football League (QFL) treffen de Amsterdam Cats en de Rotterdam Ravens elkaar zondagmiddag. Daarmee treffen de teams waarmee damesfootball een aantal jaar geleden begon elkaar nu opnieuw.

De Amsterdam Cats waren het originele footballteam voor vrouwen, spelend op het veld van de Amsterdam Crusaders. Omdat je zonder tegenstander geen wedstrijd kunt spelen volgden al gauw de Rotterdam Ravens, en de basis voor de QFL was gelegd.

Dit jaar kwam het voor het eerst van een echte competitie, met zes teams verdeeld over het land. Op 12 september openden de 0’30 Wolverines in eigen huis het bal met een zege op de Zwolle Blue Jays. Toch was al snel duidelijk dat de Cats en de Ravens er, dankzij de aanzienlijk grotere schat aan ervaring, bovenuit staken in het eerste seizoen.

Veel geanticipeerd werd dan ook het duel tussen die twee teams in de eerste speelronde. In een razenspannende wedstrijd wonnen de Amsterdammers, die daarmee de Ravens de enige seizoensnederlaag toedienden. Beide teams verloren daarna geen wedstrijd meer, met als Rotterdams hoogtepunt een 59-0 shutout van de 0’30 Wolverines.

Zondag wacht er op Sportpark Sloten opnieuw een onvoorspelbaar duel, tussen de teams die elkaar dus zo weinig schelen. Helaas voor zowel de teams en speelsters als voor de league mag er juist bij de kampioenswedstrijd geen publiek langs de lijn staan.

Toch lijkt dit seizoen de basis te zijn gelegd voor een prachtige competitie, die alleen maar kan groeien. En als we oprichtster Kanessa Muluneh moeten geloven, gaat dat gebeuren ook – zelfs buiten de landsgrenzen…

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

3 reacties

  1. Ik vind het niet oké dat het nu WEER in Amsterdam is. Het is eerst daar geweest dus hoort het nu in Rotterdam te zijn! Waar gaat dit over?!

  2. Er mocht toch geen publiek komen vanaf 28 november 2021? Nu hoor ik dat er wel publiek is van de Amsterdam Cats…hoe kan dit? Is dit de reden dat het WEER in Amsterdam moest?

Reacties zijn gesloten.