Robert Griffin III doet boekje open over Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Robert Griffin III was de tweede overall pick in de 2012 NFL Draft. De quarterback werd Offensive Rookie of the Year, maar zag in zijn tweede seizoen zijn loopbaan helemaal uit de rails lopen met een verschrikkelijke knieblessure. Griffin III speelt dit seizoen niet meer in de National Football League en kondigde afgelopen week aan een boek te schrijven met de ervaren auteur Gary Myers.

De titel ‘Surviving Washington’ zal de alarmbellen doen rinkelen in D.C. De quarterback is er zelf ook open over waar het boek over gaat. Volgens Robert Griffin III is het een explosieve ’tell-all’ over het schokkende mismanagement en de giftige cultuur van het meest disfunctionele American football team van Amerika.

RGIII belooft in zijn boek te vertellen wat er vooraf ging aan de knieblessure die zijn loopbaan in de kiem smoorde. Ook is hij loslippig over de seksuele wantoestanden bij Washington, waarvoor de club momenteel onder de loep licht bij de NFL en waarover zelfs het Amerikaanse Congres vragen heeft gesteld.

In totaal gaat het om een onderzoek, waarbij ook 650.000 e-mails van het team zijn geconfisqueerd. Een aantal mensen zijn vanwege de bevindingen al geruïneerd. Las Vegas Raiders hoofdcoach Jon Gruden stapte onlangs op bij de formatie, nadat rascistische e-mails van Gruden boven water waren gekomen.

Het boek van de quarterback moet in augustus 2022 verschijnen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email