Sean Combs geen eigenaar van Carolina Panthers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het consortium van onder andere muzikant Sean Combs en basketballer Stephen Curry wordt geen eigenaar van de Carolina Panthers. Het team staat te koop, maar door verschillende biedingen is de prijs inmiddels opgelopen naar 2,5 miljard dollar.

Hiermee is het team ‘by far’ het duurste sportteam dat in Amerika te koop staat. Goede tweede is Buffalo Bills, dat enkele seizoenen geleden nog voor 1,4 miljard dollar van eigenaar wisselde.

Oprichter en eigenaar Jerry Richardson zette het team in 2017 te koop. Gedwongen, te midden van geruchten dat hij een angstcultuur had gecreëerd in Charlottesville, waarbij sexuele intimidatie en racisme schering en inslag was. De koop moet door Richardson persoonlijk worden goedgekeurd en vervolgens door 75% van de NFL-eigenaren worden goedgekeurd.

Richardson betaalde in 1993 in totaal 206 miljoen dollar voor het team.

Onder de overgebleven bieders zijn naar verluidt de rijkste man op deze planeet, Jeff Bezos, maar ook mannen als Jon Bon Jovi, Mark Cuban en Michael Jordan kunnen een consortium vormen om het team te kopen.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »