Steve Smith houdt er nu echt mee op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Baltimore Ravens wide receiver Steve Smith Sr. zal naar alle waarschijnlijkheid morgen de allerlaatste wedstrijd van zijn illustere carrière spelen tegen de Cincinnati Bengals. Smith zei 89% zeker te zijn van zijn beslissing, al lijkt dat toch meer een referentie te zijn naar het nummer op zijn truitje. De NFL verliest in Smith, nooit verlegen om een straffe quote, een kleurrijk figuur.

De 37-jarige wide receiver houdt er zo na 16 jaar NFL mee op. Versleten was hij echter nog zeker niet, op één wedstrijd van het einde staat zijn teller in 2016 op 5 touchdowns en 765 yards op 67 catches. Dit een jaar nadat een achillesblessure zijn oorspronkelijke afscheid had vergald. Een zware blessure waar je normaal niet zomaar van hoort terug te komen als 35+’er in de NFL. De hypercompetitieve Smith wilde echter zelf bepalen wanneer het genoeg was geweest.

Smith zal zijn carrière beëindigen als zevende op de lijst van career receiving yards. 14 697 verzamelde hij er over 13 seizoenen bij de Carolina Panthers en 3 bij de Baltimore Ravens. Hiernaast werd hij 5 keer verkozen tot de Pro Bowl en speelde hij in 2 Super Bowls. Zijn meest succesvolle seizoen had in 2005, toen hij de NFL leidde in receptions, touchdowns en receiving yards. De enige speler die dat sinds 1992 wist klaar te spelen overigens.

Genoeg voor een plekje in Canton? Lijkt me wel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »