Tilburg Wolves onderuit gehamerd in Alphen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Alphen Eagles hebben een mokerslag uitgedeeld aan Tilburg Wolves. In Alphen won de thuisploeg overtuigend met 64-6. De meeste schade bracht Alphen in het eerste kwart toe. De Eagles leidden het duel toen al met maar liefst 37-6.

De openingsdrive van de Tilburgers was tekenend voor die fatale eerste kwart. Al tijdens de tweede play van de wedstrijd werd Wolves quarterback Olav Paulides gesacked en van de bal gestripped. De Eagles aarzelden geen moment om de cadeaubon vanaf de 9-yard lijn te verzilveren.

Het leek een wedstrijd te worden toen Tilburg fel reageerde met een 75-yard touchdown run van Paulides. Niets bleek echter minder waar. Een opeenstapeling van fouten aan Tilburgse zijde, waaronder nog twee fumbles en een pick six, hielpen de offense van Alphen in het zadel.

Alphen quarterback Jasper Mulder maakte dankbaar gebruik van de weinige weerstand van de Brabanders. In totaal gooide hij zes touchdown passes. Drie hiervan belandde bij zijn favoriete target Berend van de Zaag. De andere drie werden op Frank van der Neut gemikt. Gekoppeld aan twee safeties, vanwege ongelukkige handelingen in de punting game van Tilburg, en twee rushing touchdowns van Tim Helleman liep de score schrikbarend snel op.

Mulder kon niet ontkennen dat hij genoten had van het duel. “We zijn het seizoen goed begonnen, maar we moeten geconcentreerd blijven. Een promotie is een mooi doel, maar laten we eerst zorgen dat we de playoffs halen. We zijn met veel vrijwilligers bezig om de club weer te laten groeien.”

Coach John Jolie van de Tilburgers wist zijn tevreden gevoel van vorige week dus niet vast te houden. “De ervaren offense van Alphen was duidelijk een maatje te groot voor onze onervaren secondary. De gaten in de zone defense werden moeiteloos gevonden. En ook de run support van de receivers van Alphen bezorgde ons problemen.”

De Wolves zijn de komende twee zondagen vrij om de wonden te likken. Op 15 april hervatten zij de competitie tegen het puntloze Nijmegen Pirates. Alphen Eagles speelt op Paasdag tegen Flevo Phantoms.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email