Washington krijgt in 2022 een nieuwe naam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Washington Football Team, dat eens door het leven ging als Washington Redskins, komt aan de vooravond van het 2022 seizoen met een nieuwe naam. Dat blijkt uit een interview met team executive Jason Wright.

Washington heeft het toonaangevende creative agency Code and Theory ingehuurd om de rebranding te volbrengen. Het bureau moet zich hierbij door 40.000 inzendingen van supporters waden en zich de mening aantrekken van diverse focusgroepen en surveys. Een ding staat vast: de traditionele kleuren ‘burgundy & gold’ blijven onlosmakelijk verbonden met het team.

De rebranding moet de start worden van een commerciele zucht naar meer. Uiteindelijk moet dit over vijf seizoenen leiden tot de overgang naar een nieuw stadion. Dan verloopt de lease op FedEx Field en wil het team een stadion, dat ook gebruikt kan worden voor concerten en andere evenementen.

Washington kreeg onlangs een boete opgelegd van de National Football League van 10 miljoen dollar. Na een langdurig onderzoek concludeerde de footballbond dat er onder teameigenaar Dan Snyder een cultuur was ontstaan, die bol stond van angst, (seksuele) intimidatie en pesten. Twee dagen voordat het nieuws naar buiten kwam, droeg Snyder de teugels over aan zijn vrouw Tanya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email