Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nick Saban denkt niet aan three-peat

Alabama met reden favoriet om het NCAA kampioenschap te winnen. Onder leiding van coach Nick Saban eindigde de Crimson Tide de afgelopen twee jaar op de top van het college football. Saban sabelt alle praat over een three-peat echter snel neer: ‘Zo denk ik er echt nooit over.’

‘Het belangrijkste voor mij is om onze afdeling, de mensen in de organisatie en de spelers zo goed te krijgen als dit team kán zijn.’

Als iedereen het beste uit zichzelf haalt, stellen ze zich misschien wel in staat mee te doen om de Championship Bowl. ‘Dat is het doel, daar denk ik elke dag aan. Daar ligt onze focus.’

Uit hetzelfde bescheiden vaatje tapt Saban als hij gevraagd wordt zichzelf met Bear Bryant te vergelijken. Daar wil hij niet aan: ‘Ik zie geen reden waarom iemand dat zou moeten doen. Ik denk dat Bear Bryant waarschijnlijk de beste coach in college football ooit is.´

Saban, vier ringen, nadert Bear´s zes kampioenschappen op bescheiden afstand, maar er valt veel te zeggen voor een man die drie van de afgelopen vier titels opeiste, en vóór hij in 2007 bij ´Bama kwam al een chip won met LSU in 2003.

Coach mag nog bescheiden en correct zijn tijdens de mediadag van de Southeastern Conference, zijn speler zijn minder geslepen in het spel. Verschillende playmakers voor Saban lieten zich wel verleiden tot het beoordelen van hun eigen prestaties.

Quarterback AJ McCarron: ‘Wij weten wel wat we bereikt hebben. We hebben niet per se een woord nodig om te beschrijven wat wij als team, als universiteit, gedaan hebben.’

Anthony Steen, offensive lineman, over een mogelijke derde titel in vier jaar: ‘Ik kan niet uitleggen hoe speciaal dat zou zijn. Ik weet dat alle jongens daar aan denken, maar voor nu focussen we ons op de eerste game.’

Die eerste game speelt Alabama op 31 augustus tegen Virginia Tech. Het is de eerste kans een lichting freshmen te zien die een handvol vertrokken NFL-prospects moeten doen vergeten.

Twee linemen (DJ Fluker, Chance Warmack) en cornerback Dee Milliner gingen in de afgelopen draft in de eerste ronde van het bord. Ook runningback Eddie Lacy (twee ronde pick), linebacker Nico Johnson (99e pick), center Barrett Jones (113), D-Linemen Jesse Williams (137) en Quinton Dial (157) en tight end Michael Williams (211) moeten vervangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *