Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

RGIII wellicht niet in actie tijdens pre-season

Fans van de Washington Redskins die hoopten Robert Griffin de derde (RGIII) snel in actie zijn, komen misschien bedrogen uit. Hoewel Griffin van doctoren weer mag trainen, denken insiders dat coach Shanahan zijn QB mogelijk langer achterhoudt.

RGIII scheurde van alles in zijn knie, in de Washington Redskins’ Wildcard-game tegen de Seattle Seahawks. Zijn ingeschatte revalidatietijd, na de operatie vroeg in januari, werd geschat op zes- tot negen maanden.

De hele off-season hoorden fans berichten over een gooiende- en rennende Griffin, daarin aangestookt door reclames op de Amerikaanse televisie die de comeback verheerlijkten. Niet te vlug, roepen bronnen nu dus, want Mike Shanahan heeft er een verleden mee geduldig te wachten op zijn troepen.

Wat óók interessant wordt te volgen, is het plan van aanpak van de ‘Skins. Ze houden ervan de bal te rennen, maar één seizoen toonde al aan dat Griffin niet de bulldozer-power van een Cam Newton heeft. Met andere woorden: Griffin loslaten is vragen om blessures.

De man kan ook gooien. Zijn 4:1 touchdown-interception ratio is de hoogste voor een rookie quarterback ooit, net als zijn 102.4 passer rating. Aan deze kant de verwachting dat RG3 méér ballen weg zal gooien, en iets eerder out of bounds zal stappen in 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *