Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles breken met Estrus Crayton

Twee dagen geleden brachten we het opmerkelijke nieuws dat Alphen Eagles hoofdcoach Estrus Crayton naar Amerika is vertrokken voor een stage. Bronnen rondom het team melden Gridiron.nl nu dat de reden hiervoor is dat de coach door het bestuur uit zijn functie is ontheven. Crayton keert na zijn stage bij Waldorf dan ook niet terug. Eerder werden hier door Gridiron.nl al vragen over gesteld (foto: Bob de Calonne).

Het bestuur beroept zich op de financiele impact van het driejarige contract van de voormalig running back van USC. De ploeg kan de vergoeding aan Crayton niet meer ophoesten en moet hem hierdoor -ondanks het goede seizoen- laten gaan. Estrus Crayton had een driejarig contract bij Alphen. Als nieuwe voorman van de kampioen wist hij de titel te prolongeren. Een Europees avontuur liep echter op niets uit.

Stemmen uit de football scene wijzen erop dat er waarschijnlijk meerdere reden zijn waarom Crayton zijn biezen moest pakken, een moeizaam huwelijk tussen de spelers en de voormalige footballprof is er daar eentje van. De cameo van Estrus voor de camera van AFBN verraadde qua lichaamstaal al het een en het ander.

Het nieuws komt daags nadat voormalig coach Pascal Matla heeft aangegeven dat het bij hem weer begint te kriebelen. Veel spelers van Alphen dragen Matla nog een warm hart toe. Matla zelf liet in een interview zaterdag al weten dat hij het beste voor heeft met Alphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *