Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Keniaanse rugbyspeler naar Colts

Ken jij nog een goede Nederlandse rugbyspeler met een goede NFL-fysiek? Goede kans dat hij de volgende Nederlander in de NFL wordt. De 32 teams kijken tegenwoordig graag over de grenzen van de sport naar nieuw talenten. De sprinters op de Gridiron kenden we al, maar nu doet ook een internationale rugbyer zijn intrede. Daniel Adongo uit Kenia is deze week door de Indianapolis Colts gecontracteerd als linebacker.

Daniel Adongo is 23 jaar en heeft volgens de metrieken uit de NFL het ideale lichaam van een linebacker. Hij speelde in de diverse vertegenwoordigende teams van Kenia en speelde in de Super Liga waar de top vijf teams uit Australie, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland uitkomen. Nu gaat hij het proberen met shoulder pads.

In de tijden van de NFL Europe was dit een typische speler om naar Europa te sturen. Daar speelden spelers met talent, maar volgens de bestaande maatstaven te klein waren of spelers die er geweldig uitzagen in tenue, alleen nog weinig ervaring hadden… Daniel Adongo zal nu wel op de practice squad eindigen dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *