Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

NFL op YouTube?

Vertegenwoordigers van de NFL, waaronder baas Roger Goodell, zijn dinsdag gesignaleerd bij het hoofdkantoor van Google. Daar zouden ze met Google CEO Larry Page gesproken hebben over de mogelijkheid van het uitzenden van NFL wedstrijden. Het huidige contract van de NFL met DirecTV loopt af na het aankomnde seizoen, wat de mogelijkheden opent voor een nieuwe mediamix via YouTube.

YouTube is namelijk het toonaangevende videokanaal op het internet, maar speelt nog geen rol als live tv-kanaal. Voor 1 miljard dollar per jaar kan hier verandering in komen. Dat betaalt DirecTV namelijk nu aan de NFL voor de uitzendrechten. De National Football League is op haar beurt op zoek naar een minder ouderwetse mediadeal. Natuurlijk lopen de huidige afspraken met CBS, FOX en NBC nog tot 2022. Maar dat opent juist de deuren om een mooie mix te realiseren van ouderwetse televisie en de moderne online kanalen.

Maar aangezien de NFL van alle Amerikaanse sporten veruit de hoogste mediawaarde heeft, zou ik er niet raar van staan te kijken als andere partijen ook nog wel een afspraakje gaan plannen met Roger & Co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *