Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuw hoofdstuk in debacle Jets

We hebben het te doen met de fans van de New York Jets. De afgelopen jaren zijn er veel dingen gebeurd in de Big Apple, en gisteravond werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het drama. Deze intro is niet lang genoeg om alles op te noemen, dus we beginnen bij het begin van de avond.

De Jets namen het zaterdag op tegen de New York Giants, altijd een beladen duel in het voorseizoen. MetLife Stadium is het toneel en de Jets hebben nog geen duidelijkheid over die de startende quarterback in week 1 wordt. Wordt het Geno Smith, de rookie die een wisselend voorseizoen meemaakt maar door veel fans op handen gedragen wordt? Of wordt het toch Mark Sanchez, die de afgelopen jaren niet heeft laten zien dat hij ook maar enig idee heeft hoe je succesvol kunt zijn in de NFL. De Jets willen zo graag dat Smith het goed gaat doen, dat ze hem vanaf dag 1 onofficieel in de rol van quarterback hebben geduwd. En gisteravond ging alles mis.

Geno mocht beginnen en, precies volgens de traditie van de Jets, bakte hij er geen pepernoot van. De jongeling van West Verginia gooide drie interceptions en leek zijn basisplaats weg te gooien. Na het optreden van Smith was het wel duidelijk: ook dit jaar moeten de Jets het met Sanchez gaan doen. Het vierde kwart was ondertussen aan de gang en Matt Simms, de derde quarterback, leek zich op te gaan maken voor een aantal minuten speeltijd. Maar Rex Ryan had andere gedachtes. “Laten we Sanchez nog een aantal minuten geven met de back-ups om zijn vertrouwen op te krikken”, moet hij gedacht hebben. En zo geschiedde het.

Sanchez mocht zes keer aanleggen maar werd daarna gevloerd door de Giants D. Hij greep meteen naar zijn schouder en moest met een ijszak het veld, en het stadion verlaten. Er komt nog een MRI-scan aan, maar waarschijnlijk heeft Sanchez zijn sleutelbeen flink bezeerd. Wat bezielde Ryan om zijn duurste quarterback met de back-ups te laten spelen? Waarom neem je zoveel risico vlak voor het seizoen? Ryan zelf zei dat hij het deed om de wedstrijd te winnen, maar hij werd door de media na de wedstrijd flink onder vuur genomen. “Het was compleet mijn beslissing”, nam Ryan de verantwoordelijkheid op zich. “Ik begrijp dat er twijfels zijn met zo’n blessure, maar ja: dat is football.”

En zo lijkt Smith, nadat zijn eerste NFL-start een drama was, toch nog een kans te krijgen om in week 1 de Jets te leiden. Sommigen noemen het de domste beslissing van een headcoach ooit, anderen hebben de hoop op een goed seizoen allang opgegeven. Sterkte, Jets-fans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *