Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tienjarig jubileum Lelystad Commanders met twist

Aanstaande zaterdag wordt het tienjarig jubileum van de Lelystad Commanders kracht bij gezet door een vriendschappelijk duel tussen de Cadets van de Amsterdam Crusaders en jubilaris Lelystad. De wedstrijd in de Flevopolder trapt om 11:00 uur af en is een tete-a-tete tussen twee coaches, die ook ploeggenoten zijn.

Wayne Neijhorst en Frank van Deventer staan aanstaande zaterdag lijnrecht tegenover elkaar om hun Cadets naar de overwinning te coachen. Neijhorst doet dat in het vertrouwde rood-wit, terwijl Van Deventer de clubkleuren van Lelystad vertegenwoordigt. De situatie is opmerkelijk, omdat beide heren een lange geschiedenis met elkaar hebben. Neijhorst coachte Van Deventer nog als pupil bij de Junior Dutch Lions. Ook in de toekomst moeten beide heren met elkaar door een deur. Zowel Neijhorst als Van Deventer moeten elkaar later in september blindelings kunnen vertrouwen. Beide coaches komen dan namelijk als speler uit voor het Senior Flag Football team, dat in Italie gaat strijden om de Europese eer.

“Het is ontzettend mooi om te zien dat jongens, die ik nog heb gecoacht bij het nationale team, zich hebben ontwikkeld tot allround vertegenwoordigers van deze sport. Ik veel respect voor Frank als speler en als coach, maar ik wil natuurlijk wel erg graag van hem winnen,” aldus Neijhorst. “De vorige keer dat we tegen elkaar coachte won hij na een spannende wedstrijd. De aankomende confrontatie belooft net zo spannend te worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *