Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Boldewijn schittert tijdens afgang Boise State

De Boise State Broncos hebben onder coach Chris Peterson nog nooit met méér dan veertien punten verschil verloren. Tot voor Het Washington Massacre. Vannacht verloren de Broncos op bezoek bij de Huskies met niet te misvatten cijfers: 38-6.

Voor Geraldo Boldewijn was het echter niet alleen kommer en kwel. De Nederlander ving acht passes voor 62 yards. Hij ving ook de allereerste bal voor Boise, dit seizoen. In vorige seizoenen kon dat sowieso niet: Toen was hij geschorst.

Probleem bij Boise was het afmaken van drives. Vorig jaar eindigde de ploeg al pijnlijk gemiddeld, voor een goed team binnen de conference, in endzone scoring. Ongeveer zestig procent (uit mijn hoofd) van hun drives in de redzone eindigde in een touchdown of fieldgoal. Dat was slechts het op vijf na hoogste percentage binnen de matige Mountain West Conference.

Boldewijn had vier catches in één van de fieldgoal drives voor Boise. Zijn totaal van acht catches was het hoogste aantal ooit in zijn carrière: Vorig jaar had hij een season high van vijf, met slechts achttien catches in totaal. Dus als we op zoek zijn naar een lichtpuntje is dat er een: Voor nu is Boldewijn een starter, en quarterback Joe Southwick vertrouwt op hem.

Ook Ricky Tjong-a-Tjoe maakte impact in de defensive line, eindigde met 2.5 tackles en was zijn massieve, hole-vullende zelf in de lijn. Hij was ook de captain in de verdediging voor Boise State.

Maar om niet teveel in een Halleluja-stemming te eindigen, want dat is verboden na zo’n pak slaag: Dit is hetzelfde Washington-team dat Boise vorig jaar versloeg in de MAACA Bowl (26-24). Alle verwachtingen dat de Broncos dit jaar veel beter zijn dan vorig jaar kunnen, tot het tegendeel bewezen is, even de vriezer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *