Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manning, Broncos maken favorietenrol waar

Peyton Manning en zijn Denver Broncos zijn het seizoen uitstekend begonnen. De quarterback gooide zeven touchdowns, een evenaring van het NFL-record, en leidde zijn team in de tweede helft naar de winst tegen de regerend kampioen Baltimore. Het werd uiteindelijk 49-27.

Het lange wachten was eindelijk voorbij, maar het geduld van football-fans werd vannacht nog wat meer op de proef gesteld. Eindelijk was de kickoff daar, maar door een onweerstorm in de buurt van ‘Mile High’ moesten de spelers nog even wachten voordat ze los mochten. Die vertraging duurde uiteindelijk 33 minuten en om 3 over 3 Nederlandse tijd werd het seizoen officieel in gang gezet.

Beide ploegen leken wat nerveus en de wedstrijd begon dan ook met drie punts, waar een furieus offensieve avond werd verwacht. Uiteindelijk kwam die er ook, en met name de Ravens waren daar in de eerste helft verantwoordelijk voor. Flacco was in zijn tweede drive scherp en rondde die aanval af met een touchdownpass naar Vonta Leach voor een 7-0 voorsprong. Het was duidelijk dat het voor beide teams nog even wennen was, want een aantal opvallende fouten zorgden voor scores. Zo liepen twee Ravens vol tegen elkaar tijdens een puntreturn, liet de opvolger van Ray Lewis, Daryl Smith, zijn man  (Julius Thomas)volledig lopen voor een touchdown en wist Welker een punt niet onder controle te krijgen waardoor Ray Rice vanaf de 1-yardlijn kon scoren.

De wenperiode was voor de Broncos in de tweede helft wel gepasseerd, want de thuisploeg liep de Broncos aan alle kanten voorbij. Manning begon de helft met een touchdownpass naar Andre Caldwell, maar voegde daarna ook Wes Welker (2) en Demaryius Thomas (2) toe aan het feestje. De Ravens wisten niet waar ze het moesten zoeken en konden niet voorkomen dat ze een enorme draai om de oren kregen. Met zijn zeven touchdownpasses evenaarde Manning het NFL-record en liet hij nog maar eens zien dat de Broncos het te kloppen team zijn in de AFC.

Held van de avond was dus Manning, die zijn campagne richting Super Bowl en MVP in een stroomversnelling zag komen. Zijn nieuwe mikpunt, Wes Welker, was onder de indruk van zijn nieuwe quarterback. “Het leek niet alsof hij er zeven had gegooid, het ging zo makkelijk. Je zit op de bank en denkt: “Was dat nummer zeven?”. Hij is er zo nonchalant over.” Manning zelf best tevreden over zijn avond, maar had een prima verklaring waarom hij zoveel scoorde. “Ik had het gevoel dat we moesten blijven scoren, omdat Baltimore ook op elk moment kan scoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *