Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dallas Cowboys straffen slordige Giants af

De wedstrijd kon niet veel slechter beginnen voor de Giants, die hun eerste drie drives zagen eindigen in een Manning-interception, een verloren fumble van David Wilson, die later de bal nog eens ophoestte, en nog een Manning-pick.

Maar Tony Romo was ook niet perfect. Zijn enige pick van de avond mondde uit in een first & goal voor de Giants, die zij overigens omzetten in slechts een fieldgoal. Daarna: Dallas fieldgoal, Jason Witten touchdown. Als je de game zag, kreeg je in de eerste helft het gevoel dat het een gemakkelijke winst voor Dallas zou worden.

Maar de Giants hebben Victor Cruz. Geef het New York-volk bier, pizza en een soepele salsa van #80, en alles is goed. Cruz ving zijn eerste van drie touchdowns net voor rust. Hij betrapte de Dallas-secondary slapend en sprintte weg voor de 70 yard bom.

In de tweede helft verbraste Wilson zijn tweede bal en Barry Church rende die terug voor een touchdown. De Cowboys namen hun beslissende voorsprong halverwege het derde kwart, wederom via Jason Witten. Het was Romo’s laatste score, maar de marge bleek voldoende. Cruz, Cruz en Brandon Meyers scoorden nog TD’s voor New York, maar Dallas had aan een fieldgoal en een Brandon Carr interception-return genoeg voor de winst.

Dallas was minder explosief dan New York: 331 yards aan offence tegen 478. Romo eindigde de avond 36/49 voor slechts 263 yards. Manning gooide voor 450 yards, maar had drie interceptions tegenover zijn vier touchdowns staan. Romo’s gemiddelde: 5.4 yards per play. Eli: 10.7. Zodra die turnovers op een lager pitje worden gezet, komt het wel goed met de Giants.

Verplichte kanttekening trouwens: Romo blesseerde zich in de eerste helft, een redelijk excuus voor zijn rustige avond qua yardage. Hij kwam terug van de enkelblessure, maar had méér moeite het veld over te marcheren dan voor hij gekwetst werd.

De cowboys speelden een harde defence in deze game, die hen best eens naar de play-offs kan brengen. Divisie-wins zijn altijd belangrijk, maar dat lijkt helemaal geldig voor de NFC East, waar zowel Washington, New York als Dallas een legitieme dreiging kan zijn. Philadelphia is nog even een outside, maar ook dat kan elk moment veranderen in de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *