Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Last-second TD bezorgt Bills winst

De Buffalo Bills hebben de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In eigen huis werden de Carolina Panthers op spectaculaire wijze verslagen. E.J. Manuel vond Stevie Johnson in de endzone met nog 2 seconden te gaan voor de go-ahead touchdown. Het werd 24-23 in het voordeel van Buffalo.

De Bills moesten deze week de domper van vorig weekend verwerken. Tegen de Patriots had de ploeg kansen, maar moest men uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Tom Brady. Toen bezorgde een fieldgoal in de laatste minuut de bezoekers de winst. Carolina was ook op zoek naar de eerste overwinning, nadat de ploeg vorige week ten onder ging tegen Seattle. In eigen huis kwam de ploeg wel op voorsprong, maar scoorde het daarna niet meer tegen een furieuse Seahawks-defense. Het werd 12-7 voor de Hawks.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang, maar brandde met name na rust helemaal los. Cam Newton vond voor rust zijn tight end Greg Elson in de endzone voor de enige touchdown van de eerste helft, maar vergrootte de marge in de tweede helft met een prima combinatie met Ted Ginn jr. 40 yards later was 14-6 voor de Panthers en moesten de Bills in de achtervolging. Die achterstand was aan het einde van het derde kwart echter al weggewerkt. Manuel vond Fred Jackson voor de touchdown en Robert Woods voor de two-point conversion en bracht de stand zo op 14-14 met nog een kwart te gaan.

Het was echter Manuel die de wedstrijd leek te vergooien. Een fumble en een interception in het laatste kwart zorgden voor kansen voor de Panthers, die er alleen twee fieldgoals uit konden halen, laat in het vierde kwart. Dat leek genoeg voor de winst, maar Manuel kreeg nog een kans om zijn team naar de overwinning te leiden. Met anderhalve minuut te gaan marcheerden de Bills over het veld en kwamen ze op de drempel met nog slechts enkele seconden te gaan. Het verschil was op dat moment 6 punten dus er moest een touchdown gescoord worden om de voorsprong te pakken en dat gebeurde ook. Manuel pakte de laatste strohalm en met een prima route-combinatie van de Bills kwam Stevie Johnson compleet vrij in de endzone. Het extra punt gaf de Bills een voorsprong van één punt en de daaropvolgende Hail Mary van de Panthers eindigde in een sack van Newton.

De held van de dag was Manuel, die ondanks zijn geringe ervaring angstig koel bleef in de hete atmosfeer van Raymond James Stadium. Achteraf was hij echter uitgelaten. “Ik kan niet beschrijven hoe dit voelt. Ik denk dat ik begon te huilen. Normaal ben ik niet zo emotioneel, maar van dit soort dingen ga ik zeker genieten.”

Foto: Fancloud.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *