Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Saints in laatste seconde voorbij Buccaneers

De New Orleans Saints hadden zondagavond een 27 yard field goal in de laatste seconde nodig om de 14-16 overwinning binnen te halen. QB Drew Brees bracht zijn team in scoringspositie nadat hij diverse passes completeerde met minder dan één minuut op de klok. Brees liet tegen Tampa twee gezichten zien: hij kreeg maar liefst vier sacks te verwerken en gooide ook nog eens twee interceptions, maar daar stelt hij wel een touchdown en 322 yards tegenover.

De wedstrijd werd in het eerste kwart voor ruim een uur onderbroken in verband met hevig onweer. Het vizier van Brees staat helaas niet op scherp wanneer de teams weer terugkeren op het veld. De aanvalsleider van de Saints gooit namelijk meteen een interceptie, die door de aanval van Tampa wordt omgezet in een touchdown.

De verdediging van de Bucs laat de aanval van de Saints niet van de grond komen. Net als in de eerste speelronde, is het ook deze ronde weer vlaggetjesweek bij Tampa Bay Buccaneers. Ze ontvingen maar liefst tien maal de gele vlag voor niet minder dan 118 yards. Een straf voor het neerzetten van een illegal formation maakte een 73 yard touchdown pass richting Vincent Jackson ongedaan. Aanvallend lukt het Josh Freeman niet om New Orleans pijn te doen. Hij zet slechts negen gecompleteerde passes op het bord voor 125 yards, een touchdown en een interceptie.

Tampa Bay komt in het vierde kwart nog wel op voorsprong door een interceptie van Mason Foster die hij 85 yards terugloopt voor een touchdown. Het vierde kwart duurt een minuut te lang voor de Buccaneers als Drew Brees voor de laatste drive op het veld stapt en zijn Saints naar de overwinning stuurt.

Foto NFL.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *