Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFC West in handen van Seahawks

Terwijl de rest van de divisie verloor, kwamen de winnende Seattle Seahawks steviger aan kop in de NFC West. Met 45-17 werd voor de tweede week op rij dik gewonnen in eigen huis. De nietige Jacksonville Jaguars waren deze keer het slachtoffer. Het was zelfs zo’n inmaakpot dat quarterback Ralph Wilson halverwege het derde kwart al mocht gaan douchen.

De Jaguars zijn toch wel echt het aller, aller slechtst in de NFL op dit moment. De Seahawks hadden er dan ook weinig moeite mee om snel aan kop te komen in deze wedstrijd. Met de rust stond het al 31-0. Ralph Wilson had toen al vier touchdowns gegooid. Zijn interception in het derde kwart was daarmee slechts een schoonheidsfoutje. Het gaf hoofdcoach Pete Carroll de ruimte om backup Tavaris Jackson ook wat speelminuten te gunnen. De invaller pakte zijn kans. Completeerde zeven van zijn acht passes, waaronder een 35 yards touchdownpass.

Tegen de reserves mochten de Jaguars nog wat punten scoren. Een aardigheidje van de gastheren uit Seattle. De Seahawks zitten momenteel op rozen in de zo sterk geachte NFC West. De concurrenten verloren alledrie en na drie wedstrijden heeft de divisie-aanvoerder al twee wedstrijden voorsprong op de rest. Can you say: playoff-bound?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *