Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Conservatieve plan Colts nekt Luck

Andrew Luck maakt dit seizoen grote stappen. De quarterback van de Colts liet vorig jaar al zien een uitzonderlijk talent te zijn, maar dit seizoen lijkt hij de volgende stap te maken. Hij heeft de mogelijkheden om een tegenstander compleet aan flarden te spelen, maar of die coaches van Indianapolis dat compleet beseffen is onduidelijk. Gisteravond gingen de Colts onderuit in San Diego (19-9), mede omdat Luck simpelweg niet de mogelijkheid kreeg om zijn team op sleeptouw te nemen.

Luck heeft dit seizoen al enkele indrukwekkende resultaten onder de riem. Vorige week nog wist hij in extremis de sterke Seahawks in eigen huis te verslaan. Buiten een verslikking tegen Miami in eigen huis, liggen de Colts op koers om de matige AFC South in sneltreinvaart binnen te slepen. Zo ontmantelde hij bijvoorbeeld in week 2 de San Francisco 49ers in Candlestick Park. Het optimisme vierde hoogtij toen Indy besloot een running back binnen te halen in Trent Richardson om Luck te ondersteunen. “Eindelijk”, dacht iedereen. Dit maakt de Colts een compleet team aan de aanvallende kant. Het lijkt er echter op dat de Colts zijn doorgeslagen in de balans.

Vannacht speelde San Diego een slim spelletje. De ploeg had maar liefst 38 minuten en 31 seconden de bal en gaf de Colts weinig kansen om het verschil te maken. Chuck Pagano besloot echter de bal veel in de handen van Richardson te leggen en hem de kans te geven om de Chargers moe te spelen. Dat ging volledig mis. De Colts middelden voor het treffen in Californië 142 yards rushing en zagen dat gemiddelde ernstig zakken met een score van 74 yards tegen de Chargers. Tegen de tijd dat er een comeback moest komen was het echter te laat, zelfs voor Luck.

De gedachte achter het grondwerk kan ook liggen aan het feit dat de passcatchers van de Colts onkarakteristiek veel ballen lieten vallen. Darrius Heyward-Bey liet een lange pass van Luck door zijn vingers glippen en ook Coby Fleener en zelfs Reggie Wayne lieten vangbare ballen voorbij gaan. Toch zijn de receivers van de Colts goed genoeg om het betere gooiwerk van Luck aan te kunnen, dat hebben ze al meermalen bewezen. Het is daarom vreemd dat de coaches van Indy Andrew Luck niet de vrije hand geven in zo’n wedstrijd. Dit zijn de wedstrijden waarin juist hij het verschil kan maken en hij mocht maar dertig keer aanleggen. Normaal is mijn mening: kwaliteit > kwantiteit, maar in dat geval kan je kwaliteit best forceren. Het is te hopen dat de Colts er snel achter komen dat Luck verreweg hun gevaarlijkste wapen is. Als ze dat beseffen gaan we nog mooie dingen zien van Indianapolis.

Free Luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *