Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Thanksgiving: Cruciale winst Ravens

De Baltimore Ravens zijn met een 22-20 overwinning op aartsrivaal Pittsburgh Steelers rechtstreeks het playoffs plaatje binnengekomen. Menig gespannen fan zal tijdens het Thanksgiving diner de kalkoen in de laatste minuut van wedstrijd koud hebben laten worden.

Zoals altijd werd het weer een close game tussen de Ravens en de Steelers. Extra beladen deze keer omdat beide ploegen met een 5-7 record in directe strijd zijn om een wildcard playoff ticket. Onder meer dankzij vijf fieldgoals van Justin Tucker nam de thuisploeg in Baltimore een wedstrijd voorsprong op haar aartsrivaal. De wedstrijd werd extra beladen toen Steelers hoofdcoach Mike Tomlin bijna Ravens return Jones aan de zijlijn tackelde.

De Steelers lieten zelf de kansen liggen. Een 49 yards field goal ging hopeloos mis toen kicker Suisham sneller bij zijn holder was dan de bal. Vervolgens liet de ploeg in de laatste minuut de potentiële gelijkmakende two point conversion mis ging. Het kostte de Steelers behoorlijk wat moeite om de touchdown die hieraan voorafging te scoren. Tot twee keer toe werd een touchdown na een review teruggedraaid. Op een vierde down gooide Ben Roethlisberger alsnog een zespunter. Zijn pass hierna om twee extra punten glipte echter door de vingers van zijn receiver.

Ondanks de wedstrijd voorsprong blijft het ongemeen spannend in de AFC wildcard chase. Naast de Ravens en de Steelers volgen nog drie andere ploegen binnen een wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *