Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: 49ers houden stand in ‘Final Candlestick’

De San Francisco 49ers hebben in hun laatste reguliere competitiewedstrijd in Candlestick Stadium de playoffs veilig gesteld. Met 34-24 werden de Atlanta Falcons tenauwernood afgehouden. 

Na 42 jaar krijgen de Niners een ander onderkomen in San Francisco. De wedstrijd op het Monday Night platform stond dan ook bol van de historie. De NFL had de organisatie geholpen door de ploeg bij de opzet van het programma te koppelen aan de franchise die het meest met een verliespartij naar huis was gegaan op Candlestick.

De Atlanta Falcons waren echter dichtbij een sensatie. Op 2:03 minuten van het eind ving levende tight end legende Tony Gonzalez een touchdown voor een 27-24 tussenstand. De bezoekers veroverden vervolgens ook de onside kick en hadden nog bijna twee minuten om met een overwinning als dief in de nacht te verdwijnen. De Football Goden konden echter niet toezien hoe het laatste reguliere competitieduel, in een stadion waar zoveel Football-geschiedenis is geschreven, verloren zou worden door de 49ers. Defensive back Tramaine Brock tikte een pass van Falcons quarterback Matt Ryan aan, waarna linebacker Navorro Bowman ‘het ovaal’ kon opvangen om deze 89 yards terug te lopen voor de beslissende touchdown.

De San Francisco 49ers verzekerden zich hiermee van een playoffs ticket en behouden ook nog uitzicht op de divisietitel. Het zal spannend worden volgende week in de NFC West. De Seattle Seahawks moeten winnen van de Rams om de divisietitel en homefield advantage veilig te stellen. Bij verlies en winst van de San Francisco 49ers, neemt deze ploeg die rechten over. De Niners krijgen nog wel te maken met de Arizona Cardinals. Deze ploeg moet winnen om kans te behouden op de playoffs. Dan moeten de New Orleans Saints wel verliezen van de Buccaneers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *