Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Schema AFBN geeft Crusaders ideale start

Uit het officiele schema van de AFBN blijkt dat de Nederlandse Eredivisionisten aankomend seizoen zeven wedstrijden spelen. De Playoffs vullen het weekend van 29 juni, terwijl de nieuwe Nederlandse titel in het weekend van 5-6 juli voor het oprapen ligt. Regerend Nederlands kampioen Alphen Eagles opent het nieuwe AFBN seizoen op 23 februari tegen Amsterdam Panthers.

Verliezend finalist Amsterdam Crusaders glijdt ogenschijnlijk het nieuwe jaar binnen. De footballformatie uit de hoofdstad begint het seizoen twee keer op rij met groentje Hilversum Hurricanes, alvorens thuis aan te treden tegen een van de lantaarndragers van vorig seizoen, Nijmegen Pirates. Het venijn zit ‘m voor de Cru in de staart. Op 4 mei en op 8 juni speelt het team tegen geduchte concurrenten Panthers en Eagles en deze wedstrijden worden gebookmarked door twee slopende confrontaties met de Arnhem Falcons (foto: NUfoto.nl).

De Falcons lijken met het schema in het zadel te worden geholpen voor een goede seizoenprestatie. Het schema heeft de ploeg uit Arnhem twee confrontaties met promovendus Hilversum aangereikt, alsmede een matchup met de regionale rivaal Nijmegen.

Uit het schema blijkt dat Hilversum Hurricanes een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. De promovendus krijgt het van het begin af aan knap moeilijk. De schemamakers van de AFBN hebben de ploeg niet gespaard. Als het Hilversum al lukt de eerste seizoenshelft te overleven, dan krijgen ze het in de tweede seizoenshelft nog een keer voor de kiezen. De laatste drie wedstrijden van Hilversum zijn allemaal ‘on the road’.

Het volledige schema voor de zes teams in de Nederlandse Eredivisie ziet er als volgt uit:

Alphen Eagles
23-2 vs Panthers
9-3 at Hurricanes
30-3 at Falcons
13-4 at Panthers
4-5 at Pirates
1-6 vs Pirates
8-6 vs Crusaders

Amsterdam Crusaders
23-2 at Hurricanes
30-3 vs Hurricanes
13-4 vs Pirates
27-4 at Falcons
4-5 vs Panthers
18-5 vs Falcons
8-6 at Eagles

Amsterdam Panthers
23-2 at Eagles
9-3 vs Pirates
23-3 at Pirates
13-4 vs Eagles
27-4 vs Hurricanes
4-5 at Crusaders
1-6 vs Falcons

Arnhem Falcons
23-2 vs Pirates
30-3 vs Eagles
13-4 at Hurricanes
27-4 vs Crusaders
4-5 vs Hurricanes
18-5 at Crusaders
1-6 vs Panthers

Nijmegen Pirates
23-2 at Falcons
9-3 at Panthers
23-3 vs Panthers
13-4 at Crusaders
4-5 vs Eagles
18-5 vs Hurricanes
1-6 at Eagles

Hilversum Hurricans
23-2 vs Crusaders
9-3 vs Eagles
30-3 at Crusaders
13-4 vs Falcons
27-4 at Panthers
4-5 at Falcons
18-5 at Pirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *