Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Denver Broncos naar Super Bowl XLVIII

De Denver Broncos vertegenwoordigen de AFC op zondag 2 februari in de Super Bowl. De ploeg van quarterback Peyton Manning won vannacht in het eigen Mile High Stadion van de New England Patriots: 26-16.

Vanaf het begin domineerde de oranje ploeg en liet het de verdediging van New England gissen naar een oplossing. De Broncos namen een 13-3 voorsprong bij halftime door twee fieldgoals en een touchdown pass op tight end Jacob Tamme. Peyton Manning had bij de rust al 214 passing yards.

De quarterback van de Denver Broncos liet zijn passes in de Conference Championship Game gelden. Vaak moest hij op belangrijke momenten het podium aan concurrent Tom Brady laten, maar nu waren zijn cijfers superieur. Manning deed wat hij het hele seizoen al deed: fantastische passes en scores afleveren. De oudste telg van de Manning telg kwam tot 32 voltooide passes in 43 pogingen voor 400 yards en twee touchdown passes.

Het aantal yards door de lucht betekende een Conference Championships record.

De Broncos lieten tijdens de eerste drive van de tweede helft al aan de opponent weten dat ze dit keer niet zouden indutten. Een 3-yard touchdown pass van Manning op receiver Demaryius Thomas vergrootte de voorsprong naar 20-3. Die voorsprong was ongeveer net zo groot als de voorsprong die de Broncos eerder dit jaar tegen de Patriots mochten verdedigen. Toen kwamen de mannen van Tom Brady terug voor een 34-31 winst.

Niet dit keer.

De Patriots kwamen in de daaropvolgende drive nog wel dichtbij. In plaats van echter een 47-yard fieldgoal te trappen, besloot hoofdcoach Bill Belichick het lot te tarten en er op 4th-and-2 voor te gaan. Die beslissing was koren op de molen voor defensive tackle Terrance Knighton. Hij mocht een sack op Tom Brady noteren, nadat hij de play daarvoor al een running play in de backfield had gestopt.

Het bleek het breekpunt in de wedstrijd. New England bereikte nog wel de endzone met een touchdown pass op receiver Edelman, maar twee fieldgoals van Denver zorgde ervoor dat het gat nagenoeg gelijk bleef. Een wanhoopspoging van Brady bracht meteen het einde in zicht. Met nog 3:07 wist de ploeg een two point conversion bij een 26-16 niet te verzilveren, waardoor de ploeg onverrichterzake terugkeerde naar het noordoosten van de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *