Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wilson: Focus ligt op winnen van Super Bowl

Super Bowl-week is onderweg. Zondag kwamen de Denver Broncos en Seattle Seahawks aan in het ijskoude en besneeuwde New York om zich voor te breiden op dé wedstrijd van het jaar. Uiteraard horen daar eindeloze persconferenties en interviews bij. Ook van Russell Wilson, quarterback van de Seahawks.

De Hawks hebben in eigen huis uiteraard het voordeel van de twaalfde man die menig wedstrijd al beïnvloedde, maar Wilson liet weten geen problemen te zien in het spelen in zo’n atmosfeer. “Je focus ligt op de wedstrijd. Ons doel elk weekend is om te winnen en daar focussen we altijd op. Dat verandert zo’n weekend niet. We hebben al het hele jaar een kampioenschap in ons hoofd, gedurende het seizoen, tijdens training camp en nu hier. Ik geloof dat we hier moeten staan en we zijn erg verheugd over dit moment.”

De meest besproken Seahawk dit weekend is ongetwijfeld Richard Sherman. De cornerback was het gesprek van de week, maar vragen over zijn persoonlijkheid ontweek Wilson professioneel. “Hij is een geweldige speler. Hij representeert onze organisatie goed door zijn spel, zijn energie en zijn passie. Bovendien is hij heel intelligent. Als je ziet wat hij allemaal voor ons team doet, alle belangrijke momenten die hij had dit jaar en de afgelopen jaren voor de  Seahawks, dat is ongelofelijk. Alles wat hij heeft gedaan voor onze ploeg, hij verdient de aandacht die hij krijgt door zijn manier van spelen. Daar houd ik van.”

Het kleine postuur van de quarterback trekt automatisch veel vergelijkingen met Drew Brees, die zondag zijn kunsten vertoonde in Hawaii en in de playoffs werd uitgeschakeld door Wilson en consorten. Hij erkende dat de Pro Bowler een inspiratie voor hem was. “Brees was degene naar wie op keek sinds mijn vader me over hem vertelde op de basis- en middelbare school. Hij doet de dingen op de juiste manier, is een leider en zo begaafd op de belangrijke momenten. We hebben deze week met elkaar gesproken, simpelweg over de ervaring van de Super Bowl. Hij weet dat ik naar hem opkijk. Hij is een geweldig persoon.”

Komende zondag is de belangrijkste wedstrijd van Wilson carrière en dan staat hij tegenover één van de beste quarterbacks aller tijden in Peyton Manning. “Ik heb heel veel respect voor hem en voor wat hij tijdens zijn carrière heeft behaald. Hij verdient alle credits: hij is simpelweg een geweldige quarterback en geweldig persoon.”

Voor Wilson wordt het deze week een mix van genieten en concentreren. De aandacht van de media is gigantisch, maar voor de jonge leider is dat geen probleem. “Alleen de energie nu al in New jersey, met alles en iedereen erop en eraan, het wordt geweldig. Het wordt ook een geweldige wedstrijd. Het zal een gevecht worden tot het einde en ik kijk erg uit naar die wedstrijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *