Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Markus Zielke: “Wij zijn zichtbaar verbeterd”

Hoofdcoach Markus Zielke van de Amsterdam Panthers is vastbesloten dit jaar de laatste horde te nemen richting de Tulip Bowl. De ploeg, die de laatste twee jaar struikelde in de halve finale, kent intensieve trainingen met meer trainers: “Op een aantal posities zijn we zichtbaar verbeterd. Ik noem de running backs, linebackers en offensive line. Ook over de andere posities voel ik me goed. Dit komt ondermeer omdat we meer individuele begeleiding hebben kunnen geven. American football blijft echter een teamsport. Je moet het als eenheid doen.” (Foto: Facebook Amsterdam Panthers)

Met die eenheid zit het wel goed. Een ander reden dat Zielke een goed gevoel heeft is omdat het team uit Amsterdam dit offseason oude spelers terug kon verwelkomen en nieuwe spelers mocht inpassen. Bovendien was er een grote stroom van jeugdspelers die door mochten naar het volgende niveau. “Onze aanval heeft nieuwe variaties toegevoegd, die simpel en snel zijn. Het stelt ons in staat om onze uptempo No Huddle Offense goed uit te voeren,” aldus de hoofdcoach. “En ik kan hetzelfde melden over de defense. De focus hier lag op executie, discipline en een verbetering van onze defensive schemes.”

Zondag wacht Zielke en zijn ploeg meteen een tegenstander van formaat. De Panthers moeten het opnemen tegen regerend en tweevoudig Tulip Bowl kampioen Alphen Eagles. In Alphen. Zielke verwacht een spannende pot. “Het is te vroeg om te melden wat onze kansen zijn in Alphen dit weekend. Alphen is momenteel het topteam uit de league. Maar als ik kijk naar de intensiteit waarmee we trainen en waarmee de offense en defense hun taken uitvoeren, denk ik dat het een close game wordt. Ik schat onze kansen om te winnen positief in.”

De hoofdcoach van Amsterdam heeft het afgelopen weekend naar de verrichtingen van de concurrentie gekeken, maar leest daar nog niet veel in. “We concentreren ons niet op andere teams, heb daar ook geen mening over,” meldt Zielke. “De openingsweek van de competitie is niet representatief voor het spelniveau gedurende deze hele korte competitie. Het speelschema is heel onevenwichtig en zal sommige teams voordelen geven ten aanzien van bijvoorbeeld rustperiodes. Hierdoor is het moeilijk om resultaten in te schatten en jezelf kansen toe te dichten. Ik heb er echter een blind vertrouwen in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *