Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Browns hard van start in Free Agency

De Free Agency periode is dinsdagmiddag (Amerikaanse tijd) losgebarsten en de eerste klap is uitgedeeld door de Cleveland Browns. De ploeg contracteerde linebacker Karlos Dansby en safety Donte Whitner. 

De Browns kenden sinds hun terugkeer in 1999 in de NFL slechts twee seizoenen zonder losing-record. Na de zoveelste reorganisatie op kantoor gaat er deze offseason weer flink geïnvesteerd worden. Karlos Dansby tekende een contract voor 4 jaar ter waarde van 28 miljoen dollar, waar Whitner voor dezelfde periode 22 miljoen dollar krijgt.

Vooral de aankoop van linebacker Dansby -die vorig jaar op 32-jarige leeftijd zijn beste seizoen uit zijn carrière kende- is een klapper. Hij straft hiermee zijn vorige werkgever af. De Cardinals wilden niet diep in de buidel tasten voor één van hun topspelers in de defensie. Voormalig mede-speler Darnell Dockett laakt via twitter overigens vooral de loyaliteit van Dansby.

Met de aankoop van Whitner (ex-49Ers) deden de Browns de tweede defensieve aankoop in de NFC West. De vier ploegen uit deze divisie presteerden of defensief vlak goed en spelers zijn gewild. Zelfs zo gewild dat de ploeg uit Cleveland hun eigen Pro Bowl safety TJ Ward aan de dijk gaan zetten. Een ogenschijnlijk betere en jongere speler.

De Cleveland Browns zijn volgens de geruchten ook nog in de race voor een trade om cornerback Darrelle Revis binnen te halen. De organisatie geeft een duidelijk signaal af aan de buitenwereld dat er een nieuwe wind waait…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *