Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL verbiedt Field Goal Post Dunks

Het publiek zal niet meer uit zijn dak gaan als een speler na een touchdown de bal over de dwarslat van de field goal posts dunkt. De NFL steekt ook voor dit juich-moment een stokje door deze actie vanaf volgend seizoen te verbieden. De schuld van Saints’ tight end Jimmy Graham.

Jimmy Graham dunkte vorig seizoen na een touchdown in de wedstrijd tussen de Saints en de Falcons de bal over de dwarslat. Hij trok hierbij de balk echter ook krom, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd moest worden om de field goal posts weer waterpas te krijgen. De NFL wil uiteraard niet dat het juichen van spelers het spelverloop beïnvloed en verbiedt deze actie vanaf nu. Het past in het rijtje van verboden die de NFL al eerder instelde waarbij je bijvoorbeeld bestraft wordt als je bij het juichen de bal gebruikt als attribuut. Onder deze straf wordt de field goal post dunk nu ook geschaard.

In de wedstrijd gaat waarschijnlijk een vijf yards penalty volgen bij de kickoff en de speler kan een geldboete tegemoet zien. Jimmy Graham trekt zich van het geheel niets aan. Hij twitterde dat hij volgende seizoen vanwege deze nieuwe regel de meeste beboete speler in de NFL gaat worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *