Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Minnesota host Super Bowl in 2018

De Minnesota Vikings zijn de gastheer van de Super Bowl in 2018. Dat geeft een duidelijk tijdspad aan rookie quarterback Teddy Bridgewater die vandaag zijn handtekening zette onder een contract bij diezelfde Vikings. Hij moet ervoor zorgen dat ‘zijn’ team het eerste wordt die in eigen stadion de Vince Lombardi Trophy winnen.

In Minneapolis wordt in 2016 een spiksplinter nieuw stadion geopend. Hopelijk met een iets sterker dak dan het huidige onderkomen van de Metrodome. Hier bezweek een paar jaar geleden het dak n og onder het gewicht van de sneeuw. Iets dat je niet zou willen tijdens de Super Bowl. Zo’n ‘hapering’ in de organisatie wordt namelijk niet gewaardeerd door de NFL. De stroomuitval in New Orleans anderhalf jaar geleden zou ervoor gezorgd hebben dat de kandidatuur voor 2018 werd afgewezen. Indianapolis was de andere afgevallen gegadigde voor de organisatie van Super Bowl LII.

In de Twin Cities werd in 1992 één keer eerder de Super Bowl gehouden. De volgende keer is in een kersvers stadion ter waarde van zo’n miljard dollar.

Super Bowl 49 is in Arizona
Super Bowl 50 is in Santa Clara (het nieuwe onderkomen van de 49ers)
Super Bowl 51 is in Houston
Super Bowl 52 is in Minneapolis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *