Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Malcolm Glazer eigenaar Buccaneers en Manchester United overleden

Het officiële twitter-kanaal van de Tampa Bay Buccaneers heeft woensdagavond (Nederlandse tijd) bekend gemaakt dat eigenaar Malcolm Glazer drie dagen na zijn 86ste verjaardag is overleden. Na Ralph Wilson is hij de tweede NFL-eigenaar die deze offseason overlijdt. Naast de Bucs bezat Glazer ook de meerderheid van de aandelen in voetbalclub Manchester United en was het contracteren van Louis van Gaal ‘zijn’ laatste wapenfeit.

Glazer kocht 16 januari 1995 na het overlijden van de vorige eigenaar de Tampa Buccaneers. De franchise die daarvoor in 19 seizoenen slechts 87 wedstrijden won en maar drie keer in de playoffs kwam, was daarna beduidend succesvoller. Met Malcolm Glazer werden in 19 seizoenen 131 overwinningen geboekt, werd zeven keer de playoffs bereikt en ook de Super Bowl gewonnen. Bovendien wordt Glazer geroemd om zijn continue inzet om extra activiteiten voor de fans te organiseren.

Minder populair was Malcolm Glazer toen hij in 2005 Manchester United overnam. Hij werd als Amerikaanse indringer gezien. Toch werden de nodige successen geboekt sinds Glazer aan het roer stond van de Premier League club. Vijf keer werd de landstitel behaald en bovendien werden drie league cups, de wereldbeker en één keer de Champions League gewonnen. Onlangs was de Glazer familie weer prominent in het nieuws met het contracteren van Louis van Gaal, compleet met 100 miljoen euro aan transfergeld.

Vanwege een slechter wordende gezondheid waren zoons Joel en Avram al actief als co-chairmen van United, waar zoons  Bryan, Joel en Edward mede-eigenaar waren van de Bucs. De verwachting is dat Glazers’ vrouw, vijf zonen en dochter de respectievelijke ‘eigenaarschapen’ van hun vader nu volledig overnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *