Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spoiler-alert! Lindy’s kiest Denver Broncos

De Lindy’s Pro Football 2014 preview viel vorige week op de deurmat en daarin valt te lezen dat de Denver Broncos de Super Bowl gaan winnen. Een keuze van America’s Leading Football Authority, waarvan de zelfverkozen pretentieuze onderkop op weinig meerwaarde kan rekenen. Ik kan me niet herinneren dat Lindy’s het ooit goed had.

Ikzelf heb de laatste zestien Lindy’s thuis liggen en terugbladerend zie ik weinig goede voorspellingen. In 1999 werd bijvoorbeeld gedacht aan de Dallas Cowboys als NFC Champions… Kurt Warner herschreef Lindy’s met zijn Cinderella story door de St. Louis Rams vanuit onverwachte positie naar de Super Bowl Titel te brengen.

Door de jaren heen werd het niet veel beter. Lindy’s voorspeelde de laatste zes jaar de volgende zes kampioenen (op volgorde terug in de tijd): Denver, Texans, Ravens, Ravens, Chargers en de Colts. Het werden in werkelijkheid de Seahawks, Ravens, Giants, Packers, Saints en de Steelers. Alleen als de football-kenners twee jaar terug voor driemaal scheepsrecht waren gegaan met de Ravens hadden ze gelijk gekregen. De Seahawks kregen vorig jaar niet veel meer dan een wildcard playoffsplek toebedeeld. Lindy’s zat wel goed met Denver in de Super Bowl. Net als vorig jaar schrijven ze in de 2014 editie dat de Denver Broncos gaan winnen van de Green Bay Packers. Misschien gaan ze dit jaar voor tweemaal scheepsrecht?

Maar Lindy’s is het papieren bewijs hoe geweldig onvoorspelbaar de NFL is… De enige zekerheid is dat de Denver Broncos geen kampioen gaan worden… de overige 31 zijn allemaal kanshebber, zo bewezen de St. Louis Rams in 1999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *